středa 27. března 2013

Bioré cleanser a scrub

Zdravím,

dneska si dáme malou recenzi na dva Bioré výrobky, které jsem poslední dobou dost používala. 

Bioré je značka, která spadá pod Kao corporation. Mezi další značky tohoto koncernu patří třeba Kanebo, ale jak jsem pochopila, tak třeba i John Frieda nebo Goldwell. Kažodpádně oba Bioré výrobky jsou určeny pro UK trh, takže i popisky jsou v angličtině.

Mycí gel by měl vyrovnávat smíšenou pleť. Toho jsem si popravdě nevšimla, ale tak já všeobecně požaduji od mycích gelů pouze to, aby důkladně odlíčily makeup a aby neštípaly v očích. Obojí zvládá gel v pohodě, při dočištění micelární vodou už krom řasenky na tampónku nenajdu žádné další nečistoty.  Navíc moc pěkně voní a pění.


S tím souvisí složení gelu, žádná příroda to není... to je taky jediný důvod, proč ho po spotřebování nebudu kupovat znovu. Navíc ho nemůžu převážet, protože když přišel, měl nějakým důmyslným způsobem uzavřenou pumpičku a nebýt přítele, tak se do něj asi nedostanu.


Co se týče scrubu, tak tam už to zase taková sláva není. Konzistence je taková našlehaná pěnovitá s modrými kuličkami, jejichž funkce je asi jen ozdobná, nijak zvlášť neexfoliují. Scrub obsahuje kyselinu salicylovou, takže ho na sobě nechávám chvíli působit, ale čistší póry po něm rozhodně nemám. Dá se ale použít na mytí, makeup v nouzi nejvyšší odlíčí velmi slušně. 



Líbí se mi ten popisek "Let´s face it."


Každopádně mnohem raději používám scrub od Freemana, Bioré scrub nedoporučuju.


Navíc Freeman neobsahuje ani parabeny, ani sulfáty... to jen tak naokraj.


Co vy a enzymatický peeling? Doporučíte nějaký? A co Bioré?

Bibi

sobota 23. března 2013

O´slee

Zdravím,

pokud jste přišli zvědaví na recenzi O´slee výrobků, tak tenhle článek můžete klidně přeskočit. Článek je spíše ukázka toho, co se tu v budoucnu objeví, protože jsem ve foťáku našla tyhle fotky a tak nějak mi bylo líto je nepoužít. Protože ty obaly, hlavně ta jakože krabice od mléka, jsou tak pěkné.

O´slee kosmetiku jsem si objednávala z cosme-de někdy v prosinci nebo lednu, kdy měli akci Make a wish a mně se splnilo přání nakoupit si s 30ti procentní slevou. Uznávám, že s touhle informací přicházím trochu pozdě, ale i tak tam mají celkem dost akcí, třeba dneska desetiprocentní slevu. I když to zrovna není nic, kvůli čemu bych nemohla spát.

Koupila jsem si tonikum, milkshake peelingový mycí gel a spací masku, která byla v akci 1+1. Jako dárek k nákupu mi navíc přišel vzorek peelingu. Až na ten vzoreček jsem ještě nic nevyzkoušela, protože nemám ráda mít otevřeno plno produktů. Pak se to stihne zkazit, než to spotřebuju. Proto taky O´slee výrobky teprve recenze čeká.



Už se nemůžu dočkat té spací masky. Podle ohlasů na internetu po ní budu nejkrásnější.

Co vy a O´slee? Budu ráda, když se podělíte o zkušenosti. A taky se vám tak líbí obaly asijské kosmetiky?

Bibi

úterý 19. března 2013

Akné přípravky

Zdravím,

poslední dobou se mi na sebe ani moc nechtělo dívat do zrcadla, protože akné. Veškeré moje pokusy z poslední doby byly o tom, jak dostat moji pleť do normálu. Pomalu se mi to daří, a tak na fotkách vidíte moji nejpoužívanější kosmetiku z poslední doby. Smutné.

Mým zaručeně nejpoužívanějším krémem poslední doby je Aknea od Cannadermu. Je to takový hutný zelený krém, který na konopnou kosmetiku voní celkem ok. Mažu ho jen na postižená místa, dá se použít i pod makeup, ale ten pak na pleti tak divně sedí a moc se nedá zapracovat. Zatím mi přijde, že mi pomáhá - ne s léčením, ale s uklidněním.
Sudocrem a Avene Cicalfate všichni určitě znáte. Na střídačku je na sebe mažu na noc, takže můžou léčit a vyživovat a zmizíkovat jizvičky.
Červenobílá tubička je zinkový ACO vysoušeč pupínků. Hojení urychluje, sice ne nijak zázračně rychle, ale má tu výhodu, že zaschne do bílé krustičky (která se mimochodem blbě umývá) a tak se nepatlá.
Tea tree olej jsem sice poslední dobou používala, ale asi nevím, jak na něj, nebo na mě nefunguje, protože prostě nefunguje. Potírání? Desinfekce? Fakt nevím.
Clinique spot treatment je malý zachránce, ten naopak vysušuje zaručeně, pálí sice jako blázen, ale za ten výsledek to stojí.
Poslední je Aknecolor, používám ho přes den jako korektor na ty pupínky, které je potřeba vysušit. Sice je tím během dne zvýrazní, ale ony jdou stejně vidět. Takhle se aspoň urychlí hojení.


Na fotce níže je ukázka toho, jak vypadá Aknea(zelená) a Aco(bílý). Přestože takhle na obrázku vypadá Aknea nepoužitelná na denní nošení, tak je matná a při rozetření není na pleti vidět. Na celý obličej si ji stejně nedávám. Pupínky mám pouze na bradě a na hraně obličeje.


Na doporučení Káti jsem si chtěla koupit ichtamolové a sírové mýdlo... akorát jsem do lékárny poslala přítele a on mi místo ichtamolového přinesl dehtové. Určitě se mi hodit bude, akorát jsem ještě nenašla odvahu ho vyzkoušet, protože děsně smrdí.


Mimochodem nemáte tip na krycí, přirozeně vypadající minerální makeup, který dlouho vydrží? Everyday minerals je na štíru s tím přirozeným vzhledem a Lumiere zase s tou výdrží:/.

Bibi

neděle 17. března 2013

Jak jsem spálila Konjac houbičku aneb jak na bakterie

Ahoj,

tak jsem zase jednou experimentovala. O Konjac houbičce psala už Bibi zde. Obě máme tu od Misshy, stála cca 5 dolarů. Musím ji také pochválit, je super, dá se používat místo peelingu, v podstatě tak ušetříte za nakupování tubiček peelingů a nemusíte si dávat na tvář něco chemického, po kterém místo zlepšení přijde překvápko. Sice je to neočekávané, ale obal Konjac houbičky říká, že je to 100% přírodní materiál. Můžete ji používat klidně tři měsíce bez známek degradace materiálu.

No, tak právě ty tři měsíce jsou asi pro mě problém. Sice to má být antibakteriální materiál, ale jak si to ověřit, když nejste zrovna biolog s mikroskopem. Tak mě napadla taková úžasná vychytávka. Strčím houbku do mikrovlnky a všechny potenciální bakterie spálím. Pokus jsem ale nechtěla provádět s houbičkou, která má vydržet ještě dva měsíce a vypadá jako nová. Naštěstí jsem měla houbičkou, kterou koupila Bibi na Ebay a podarovala mě. Stála něco přes 2 dolary a po třech mytí se začala trhat a to nemluvím o materiálu, který jaksi neodpovídal. 

Houbičku jsme se snažila pořádně rozmočit, moc to nešlo, vršek byl stále tvrdý. No, stejně jsem to vyzkoušela. Asi jsem to neměla dělat, houbička se začala pálit, ta ztvrdlá hmota na vrcholku, která nešla rozmočit, byla totiž lepidlo. Lepidlo na Konjac houbičce samosebou nemá co dělat. Z toho tedy vyplývá, že není vhodné strkat houbičku z Ebay, která si říká Konjac, do mikrovlnky, pokud nechcete dopadnout takto:





Teď se může zdát, že mě tohle všechno odradilo od zabití bakterií v pravé houbičce. Nikoliv. Tady už vše proběhlo bez problémů. Pravá houbička Konjac totiž nemá na povrchu žádné lepidlo. Takže pořádně namočit, lehce vyždímat, na nejvyšší stupeň na cca 30 sekund do mikrovlny a tradá, houbičku zase můžu bez špatného vnitřního pocitu používat.

Tohle jsem provedla i s kuchyňskou houbičkou, aby přestala smrdět, a jsem spokojená.

Jinak už mám doma Konjac houbičku od firmy, která poprvé přišla na trh s touto vychytávkou. I když prej Japonci používájí Konjac houbky už 1500 let.

Co vy? Také se Vám někdy něco nepovedlo?

Káťa

čtvrtek 7. března 2013

Sulfact Soap

Ahoj, dnes jenom tak krátce o Sírovém mýdle. Poslední dobou jsem zaznamenala rozsáhlé diskuze o mýdlech z Ameriky značky Face Doctor nebo tak podobně. Kdo zná, ví, že se jedná o poměrně drahou záležitost. Četla jsem ale takovou dobrou radu pro ty, kteří si nejsou jisti účinky drahých mýdel. Nejprve zakoupit levné Sulfact Soap a pokud zaznamená nějaký účinek, tak je už větší pravděpodobnost, že drahá mýdla budou fungovat.

Já nějak velké problémy s pletí nemám, vše jde zatím úspěšně zamalovat :-). Levnému mýdlu jsem neodolala. V jedné lékárně mi ho objednali a já jsem zaplatila 45 Kč, jak vidíte na následující fotce :-) (no.. bylo to asi o 3 koruny méně, protože mám slevovou kartičku, haha).


Musím říct, že mýdlo mi poprvé docela zklidnilo pleť, protože ta teď poslední dobou trochu blázní, ale na druhou stranu velmi vysušuje, takže je potřeba mazat. Pro mě bude mít mýdlo následně využití v tom, že mi pomůže oloupat kůži na místech, které mám postiženy zarudlými flíčky od akné, které mi samy od sebe ale vůbec nemizí.

Mýdlo samo o sobě jsem nefotila, protože si myslím, že není příliš fotogenické, je mírně žluté a lehce zapáchá po síře. Toť vše.

V návodu je sice napsáno, že se podruhé mýdlo neoplachuje, ale to by mě asi úplně zabilo. :-)

Jo a Bibi mi říkala, že mi mýdlo vyžere obličej, když zrovna já jsem na všechno háklivá a jen tak něco mi nesedne. No, jedno Vám řeknu. Kdyby to mýdlo mělo jenom o trochu síry ve složení více, asi by se její předpověď vyplnila. 


Máte zkušenosti se sírovou léčbou?

Káťa

středa 6. března 2013

Jak jsem dražila

Ahoj,

dneska bude chlubící :-). Tak zaprvé, Bibi mě nakazila Korres pudr mánií a já jsem si pudr také chtěla pořídit a samozřejmě také co nejlevněji. Tato řada pudrů se asi vyprodává, proto se vyskytuje v hojné míře na Ebayi. Vybrala jsem si prodejce z Ameriky, který měl v nabídce další pěkné věcičky. Já jsem ale nechtěla moc utrácet, tak jsem jenom tak ze srandy přihodila na rtěnku a lesk na rty od Pauly Dorf. Značku jsem předtím neznala, ale po letmém nahlédnutí na české e-shopy, jsem zjistila, že v ČR je to poměrně drahá záležitost.

Nakonec jsem za všechny produkty platila v přepočtu 300 Kč, samozřejmě, že poštovné dělalo 150 Kč, které mi prodejce ještě ochotně sloučil. Pudr mě vyšel na 3,5 dolarů, rtěnka nakonec 3 dolary a lesk 1 dolar. Průměrně tedy všechny za 100 Kč a s kvalitou jsem velmi spokojená.


Všechny produkty mají pevné, moc pěkně provedené obaly. Pudr je pro Oily skin, což v létě asi budu mít. Jinak na tváři nedělá mapy a hezky matuje. A jako bonus je pěkně namletý.


 Pudr má 16 gramů, lesk 6 g a rtěnka 3,4 gramů. Ale mě určitě vydrží dlouho.


Rtěnka je sytě červená barva, které na rtech poměrně dlouho vydrží, rtěnka z paletky Sněhurka a lovec ale vydrží déle. :-) Lesk má ale velmi velkou výdrž, je to spíše tekutá barva na rty. Barva se do rtů jakoby vpije. Barva je taková tmavě růžová a původně jsem si říkala, že ji nikdy ani nebudu moct nosit, ale nakonec se mi na mě líbí. 

Na obrázku vypadá, že lesk žmolkuje, ale není tomu tak.


Objednávku jsem dělala těsně po Vánocích, kdy ještě nebylo zdražení poštovného z Ameriky. Ale myslím, že i teď by se mi nákup vyplatil. 

Taky by mě zajímalo, na co prodejci dávají tracking number. Stále jsem sledovala, kde je balíček a podle záznamů se pohyboval jenom v Americe a najednou byl doma. To v Evropě čísla nefungují nebo jak tomu je?

Káťa


neděle 3. března 2013

Flat top štětec: fake a pravý

Ahoj, 

dneska to bude krátké srovnání padělku s pravým štětcem.
Everyday Minerals flat top kabuki je můj oblíbený štětec a krom na minerální makeup, jsem ho používala i na tekutý. Proto jsem ho taky po každém použití musela prát a štětec to nezvládl. Po půl roce používání mi z něho začaly lítat chlupy. Jako jo, uznávám, že asi nebyl úplně stavěný na moje zacházení a že si za to teda můžu sama, ale stejně mě to naštvalo. Tak jsem si na ebayi našla a objednala vzhledově podobný, ale pětkrát levnější. Na obrázku se tvářil jako noname, takže mě dost překvapilo, když jsem zjistila, že má na rukojeti Everyday Minerals logo.


Na obou fotkách je fake vlevo a pravý vpravo. Originál už má logo častým používáním trochu smazané, ale na první pohled krom světlejší rukojeti není poznat rozdíl. 


Hustotou jsou na tom stejně, originál je na fotce trochu upláclý od používání. Padělek je hůř zastřihnutý, není to úplně rovné, ale člověk si toho všimne, jen když se na to soustředí. Taky chlupy jsou trošku hrubší, ale nic hrozného, akorát nemám chuť se s ním mazlit.


Na poslední fotce je detail padělku, ale ani já na něm moc nevidím, to zastřižení. Originál štětce jsem koupila  na iherb.com za 12.99$, padělek na ebayi za 2,69$.

Každopádně jsem s ním spokojená, minerální makeup se s ním nanáší velmi dobře, s tekutým to radši už nezkouším. Každopádně se za půl roku ozvu, abych poreferovala, jestli taky začal chlupatit.

Už se vám taky stalo, že vám nečekaně přišel fake? 

Bibi

sobota 2. března 2013

Spotřebováno za únor

Zdravím,

tak se opět hlásím s novým článkem. Po náročném školení a honičce v práci nemám sílu na nic náročnějšího, než spočítání spotřeby za únor.


Saloos arganový olej - vzorek z ladyboxu jsem třikrát použila na ocm a bylo po něm, takže jsem ho ani pořádně nestihla otestovat a zjistit, jestli na mě arganový olej nemá nějaké zázračné účinky. Na ocm použití mi vyhovoval, ale jinak mi trochu smrděl. Četla jsem různé recenze a názory na to, po čem vlastně smrdí... mně na začátku příjemně citrusově voní, ale vzápětí se do toho přimíchá zatuchlina a už to není dobrý.

Salcura antiac sprej - už jsem o něm psala a názor jsem nezměnila - je příjemný, rychle zklidňuje a oceňuju, že je přírodní, ale zázraky s pletí se nekonaly a já si ještě budu muset rozmyslet, jestli mu někdy v budoucnu dám šanci.

Baviphat citronová maska na spaní - taky jsem tu o ní už psala a názor jsem nezměnila, zatím jsem si náhradu nekoupila, ale počítám, že jednou na ni znovu dojde.



Henna - změnila jsem názor a nechci svoji přírodní barvu, ale líbí se mi teď víc světle zrzavá, která se mojí přírodní barvě blíží. Tahle henna z dmka (změnila obal) moc nebarví a rychle se vymývá, ale to mi teď vyhovuje. Navíc mi ani nevysušuje vlasy a nedělá z nich nepoužitelný chemlon, jak jsem četla v diskuzích a na blozích. Fakt je, že je celkem drahá - tuším 77 korun za 30 gramů. A už se konečně musím rozhoupat a objednat si tu TANF hennu.

Tigi Colour Goddess šampon - vyhovoval mi a navíc pěkně voněl po karamelu a čokoládě. Až spotřebuju šampony, které mám doma, tak chci vyzkoušet vlasovou kosmetiku bez silikonů, nebo něco zajímavějšího. Kdyby to tak nebylo, šla bych do něj znovu.

L´Oreal Elseve - byl asi nejhorší šampon, který jsem kdy měla. Dopoužívala jsem ho jako šampon na štětce a jsem ráda, že jsem se ho zbavila, protože ani ty štětce mi moc nevypral.


Avon pěna do koupele brusinka a pomeranč - krásně voní i pění a je obrovská, já ji používala celý rok... sama si pěny nekupuju, dostávám je jako dárek, takže prostě hodnotím jako fajn pěnu, bez které bych se ale obešla.

Měsíčková Indulona - klasika, sice mi nevoní, ale vždycky mám nějakou v práci, protože se rychle vsakuje a na suché ruce opravdu funguje.

Yves Rocher vánoční limitka - krásně vonící sprcháč, vůně jablka v medu, či co to bylo, na mě působila opravdu vánočně, navíc krásně pěnil (i když to teď v době všeobecné nenávisti vůči SLS moc neletí). Co mě ale štvalo byl ten obal, sprcháč se z něj prostě musel nalít na houbu, žádné zůžení, žádný aplikátor... navíc byl dost řídký, takže jsem ho rychle spotřebovala. A cenu 129 korun jsem za těch 400 ml průměrného sprcháče zaplatila asi v nějakém omámení smyslů. Babusový je lepší.

Balea kokosové tělové máslo - jednoznačně doporučuji, krásně se natírá i vsakuje, není ani příliš hutné a lepivé, ani příliš řídké, prostě mi sedlo. Kokosová vůně je taky příjemná a příjemná byla určitě i cena, bylo to kolem eura - kupovala jsem v Pasově.



AS odlakovač - kupovala jsem ho kdysi před rokem asi v Rossmannovi, nic zvláštního to není.

Balea antiperspirant v cestovním balení - nebrat, nefunguje a smrdí mi.

Garnier antiperspirant - mám už několikátý a jsem spokojená, voní, zabraňuje pocení.

Takže jsem spotřebovala 11 plných balení, 1 vzorek a 1 cestovní balení... nic moc. Co se týče nových věcí, tak ty vám tady dneska neukážu, protože jsem se v únoru krotila a koupila si maximálně NYC pudr v Rossmanovi. I tak bylo dost výdajů - nový notebook, letenka do Anglie... i další měsíce budu muset šetřit.